Word lid!
Senioren trainingen

Senioren trainingen

Trainingen vinden plaats op het veld aan het Cor Bootpad of we vertrekken vanuit het Cor Bootpad om vanuit daar in de omgeving te gaan open.

Looptraining voor senioren

De looptraining bij AV Spartacus is op zaterdag van 9.30-11.00 uur en op woensdag van 19.30-21.00 uur en wordt verzorgd door gediplomeerde trainers. Deze trainingen zijn voor iedereen van alle niveaus die graag wil hardlopen in verenigingsverband. Kom je vanuit de Start to run of ben je iemand die al voor zichzelf al de nodige kilometers heeft gemaakt? Dan ben je van harte welkom. We doen veel aan interval zowel op onze atletiekbaan als op een geschikte plek willekeurig in Franeker. Verder organiseren we trainingen op locatie bijvoorbeeld in Gaasterland, Schoorl of gaan gezamenlijk naar een loop. Afgelopen jaar zijn we op trainingskamp geweest naar Noordwijk. Na afloop van de zaterdagtraining bieden we de mogelijkheid om samen koffie te drinken.

Bent u enthousiast geworden? Kom gerust een keer meedoen op woensdag of zaterdag.
 

Wandelgroep voor senioren

Iedere dinsdagmiddag (15:30 uur) ben je welkom bij onze wandelgroep. We verzamelen bij het sportterrein Bloemketerp bij de kantine van AV Spartacus. Daar beginnen we met onze sportieve wandeling. De stijve spieren worden eerst 5 à 10 minuten opgewarmd en gerekt, net als bij een atleet.

Daarna start de eigenlijke wandeltraining voor een wandeling van circa 6 km. In principe wandelt iedereen in zijn eigen tempo, de snelste wandelaars lopen een langere route en sluiten zich uiteindelijk weer aan bij de wandelaars die een ander tempo hebben. Zo krijgt iedereen voldoende beweging, want daar gaat het om, beweging, plezier in het lopen, maar wel naar eigen vermogen, lekker in de buitenlucht. Onze ervaring is echter dat iedereen graag bijelkaar blijft lopen: "Social Walking en Sociaal Talking", oftewel tijdens het wandelen even gezellig bijpraten.

  • Na afloop staat de koffie (of thee) klaar.
  • Iedere eerste zaterdag van de maand, organiseren we een langere wandeling. We starten om 09:30 uur voor een tocht van 10 tot 15 km.
  • De wandelingen worden begeleid door een gediplomeerd wandelbegeleider.